Letecká doprava

Gastronomické nebe na nebi. 3 Michelinské hvězdy na palubě Air France

Od dubna 2024 představí Air France nová palubní menu, která vytvoří nová významná jména světové kuchyně. Jako velvyslanec francouzského dobrého jídla pokračuje společnost v prezentaci francouzské vysoké kuchyně po celém světě.

Při odletu z Paříže budou francouzští šéfkuchaři Glenn Viel a Arnaud Lallement, držitelé tří michelinských hvězd, spolu s proslulými cukráři Philippem Rigollotem a Ninou Métayerovou připravovat nové výjimečné pokrmy v kajutách La Première a Business. V kabině Premium Economy bude zákazníky letecké společnosti svými novými lahodnými recepty nadále těšit šéfkuchař Frédéric Simonin, který získal jednu michelinskou hvězdu.

Na tvorbě těchto menu spolupracují šéfkuchaři se společností Servair, světovou jedničkou v oblasti palubního stravování, a používají čerstvé místní produkty, které se mění podle ročních období. V rámci závazku letecké společnosti k odpovědnějšímu stravování je maso, drůbež, mléčné výrobky a vejce v každém menu francouzského původu a ryby pocházejí z udržitelného rybolovu při odletu z Paříže. Vegetariánská menu jsou také systematicky k dispozici v různých kabinách na všech letech letecké společnosti.

Jeden z chodů pro třídu La Première šéfkuchaře Glenna Viela

Vůbec poprvé se pod celé menu ve třídě La Première, nejexkluzivnější cestovní kabině společnosti, podepisuje francouzský šéfkuchař Glenn Viel, který získal tři michelinské hvězdy. Tento milovník místních produktů, který geniálně spojil své bretaňské kořeny s provensálskou kuchyní, vytvořil celkem dvanáct výjimečných pokrmů, které si budete moci vychutnat v následujících měsících, včetně středomořského chleba se zavařenou paprikou a rozmarýnem, smetanového sýra, rukoly a nakládaného citronu, filetu z mořského vlka, fondánových brambor, mušlí a citronové omáčky a perličky s křupavou cuketovou mozaikou a karamelizovaným cibulovým kompotem.

 

„Jsem hrdý na to, že mohu spolupracovat s Air France, která se etablovala jako vlajková loď francouzské letecké dopravy a zviditelňuje naši zemi a francouzskou gastronomii po celém světě. Pro zákazníky společnosti La Première jsem chtěl zdůraznit francouzské art de vivre, vysoké standardy, eleganci a rafinovanost,“ prohlásil Glenn Viel.

Co se týče dezertů, francouzské dezertní menu s výběrem lehce strukturovaných a lahodných sladkých zákusků převezme Meilleur Ouvrier de France a mistr světa v cukrářství Philippe Rigollot. Mezi šesti dezerty, které se postupně objeví na jídelním lístku, je například jahodové gateau, Schwarzwaldské gateau nebo meruňkový tartalet a rozmarýnová šlehačka.

„Pro Air France jsem pracoval na lehkých pochoutkách ze smetany a cukru. Chtěl jsem cestujícím naší skvělé letecké společnosti představit různé chutě a textury. Je mi potěšením vás obsluhovat!“ řekl Philippe Rigollot.

Dezert Rigollot pro třídu La Premiére Air France
Dezert světového mistra cukráře Rigollot pro třídu La Première Air France

 

Arnaud Lallement a Nina Métayerová v kabině Business při odletu z Paříže

Francouzský šéfkuchař Arnaud Lallement, držitel tří michelinských hvězd, připravuje pro zákazníky Air France v kabině Business na dálkových letech nové kulinářské speciality. Šéfkuchař nabízí moderní a gurmánskou kuchyni prodchnutou emocemi s výběrem devíti nových gurmánských kreací. Cestující potěší jídla jako polenta na smažené zelenině, krémový lilek s červenou paprikou coulis, krabí a krevetové ravioli, bretaňská kari omáčka a smažený špenát.

„Pro Air France jsem si chtěl připomenout roční období, nechat promlouvat své podvědomí jako v hypnóze. Podělit se s cestujícími o gurmánský požitek poznamenaný emocemi a požitkářstvím,“ vysvětlil Arnaud Lallement.

Jeden z hlavních chodů pro třídu Business šéfkuchaře Lallementa

Od roku 2023 svěřuje společnost Air France v kabině Business své dezertní menu také cukrářské špičce. Šéfkuchařka Nina Métayerová, korunovaná na World Pastry Chef 2023, se pro zákazníky společnosti podepíše pod tři nové sladké lahůdky. Karamelový, lískooříškový a sametový plátek z hořké čokolády, kokosovo-limetkový mangový plátek a gurmánské čokoládové potěšení „Individuel“ jsou neodolatelné pochoutky, které si zákazníci mohou vychutnat během své cesty.

„Tyto dezerty jsem vytvořila jako skutečné společníky na cesty. Mé gurmánské a zároveň lehké zákusky jsou navrženy tak, aby cestovatelům nabídly pastvu pro smysly a zároveň evokovaly kouzlo vzdálených destinací,“ uvedla Nina Métayer.

Dezert pro Business class cukrářky Metayer

 

Frédéric Simonin v kabině Premium Economy při odletu z Paříže

V kabině Premium Economy pokračuje jednohvězdičkový šéfkuchař Frédéric Simonin v potěšení zákazníků Air France v rámci pokračujícího partnerství, které bylo se společností zahájeno v listopadu 2023. Jako perfekcionista v srdci vytvořil novou sérii pokrmů připravovaných s největším respektem k vybraným produktům. Na palubách letadel jsou nyní k dispozici nová lahodná menu šéfkuchaře, včetně mini hřebenatek, citrusové omáčky s tapiokovými perlami a chřestovými těstovinami nebo hrášku s pikantní, špenátovou a glazovanou perlovou cibulkou.

„Pro zákazníky společnosti Air France jsem pečlivě vybral každý produkt z našich francouzských regionů, který dokážu delikátně a precizně proměnit, aby jim přinesl výjimečný kulinářský zážitek,“ říká Frédéric Simonin.

I Premium economy se může těšit na gurmánský zážitek šéfkuchaře Simonina

zdroj: Air France

 

Markéta Szilvásiová

- pohybuje se přes 20 let v letectví - pracuje pro velkou leteckou společnost - připravuje novinky a zajímavosti nejen z letecké dopravy

Související

Back to top button